• BOKI
  • Konvektorok

Miért padlókonvektor?

Miért padlókonvektor?

Sok esetben jelent gondot a nagy üvegfelületekkel rendelkező helyiségek fűtése-hűtése és a nyílászárók páramentesítése mivel nem lehet előttük esztétikusan elhelyezni a hagyományos radiátorokat. A felület fűtés az esetek nagy részében nem elegendő a kívánt eredmény eléréséhez, ezért a padlókonvektor kiegészítheti a felületfűtést vagy önállóan is képes a helyiség megfelelő hőmérsékletét biztosítani, miközben nem foglal helyet, és belesimul környezetébe.

A padlókonvektorok a beltéri fűtés új és egyedi módját kínálja. Építhető padlóba, ablakpárkányba, lábazatra és falra és sok esetben a műemlék védelem alatt álló épületeknek a fűtés hűtés megoldását egyedülállóan a padlókonvektor jelenti.

Alkalmazható száraz és nedves akár medencetéri környezetben is egyaránt IP44 es védelemmel. Széles típus, méret és egyedi méretű egyenes, sarok vagy íves megoldásoknak köszönhetően nagy szabadságot nyújtanak a konvektorok kiválasztásakor legyen az gravitációs, ventilátoros vagy Fan-Coil típusú hűtő-fűtő változat.

A padlókonvektorok a radiátorokhoz hasonlóan használhatók alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekhez. Elhelyezésük elsősorban a parapet nélküli üvegfelületek előtt szükséges, ott ahol a legnagyobb igény van a hő pótlására. Az üvegfelületekről áramló hideglevegő a fajsúlykülönbség vagy a ventilátor rásegítő hatására a padlócsatornában lévő réz-alumínium bordás hőcserélő alá áramlik, ahol a felmelegszik és a fedőrácson keresztül felszáll és egy meleg hőfüggönyt képez.
Ezzel megakadályozza az üvegfelületek párosodását, és a helyiség belseje felé áramolva biztosítja a megfelelő hőmérsékletet.

A nyári időszakban a hűtés funkcióval is ellátott fan-coil típusok jó szolgálatot tesznek a nagy üvegfelülettel ellátott helyiségek hűtése érdekében.

Igény esetén külső levegő csatlakoztatására is alkalmasak, így a friss levegő felfűtésével, hűtésével növelhető a helyiségek komfort érzete és a levegő minősége. A feltekerhető és hosszanti fa, alu vagy saválló fedőrácsok választékának és esztétikus kialakításának köszönhetően szinte bárhol belesimulnak környezetükbe, lehetővé téve elhelyezésüket ott is, ahol hagyományos radiátorokat nem szeretnénk látni.

A BOKI Aquilo és Aura termékei megtalálható a Bausoft WinWatt tervező szoftver adatbázisaiba illetve az állandó magyarországi képviseletének köszönhetően igényelhető a helyszíni felmérés, tervezési és szerelési tanácsadás.

A gravitációs Aquilo padlókonvektor

A gravitációs Aquilo padlókonvektor a legelterjedtebb padlókonvektor típus. Ez a típus egyszerű, gazdaságos és teljesen hangtalan termék, minimális üzemeltetési költségekkel. Ez a típus nem rendelkezik ventilátorral és csak fűtéshez alkalmas. A fűtési hatást a légkeringés természetes gravitációs hatásával hozza létre. A konvektorok fűtési teljesítményét a hőcserélő és a konvektorház mérete határozza meg. A termék alkalmas más fűtési rendszerekkel kombinált működésre (pl. padlófűtés, radiátor), adott esetben olyan helyiségek fűtésére, amelyeknek alacsony a hővesztesége. A konvektorok fűtőteljesítményét termosztatikus szelep szabályozza, amelyet a termosztáton keresztül vezérelhetünk.

Tovább a termékekhez

A ventilátoros Aquilo padlókonvektor

A ventilátoros Aquilo padlókonvektorok a magas fűtőteljesítménynek, az alacsony zajszintnek és a minimális üzemeltetési költségeknek köszönhetően gazdaságos és esztétikus fűtési megoldást tesznek lehetővé. A ventilátoros padlókonvektorok 12V, 24V és 230V motorral szerelt csendes ventilátorokkal vannak ellátva, ami növeli a fűtőteljesítményt és csökkenti a műkődési költségeket. Ez a termék is alkalmas más fűtési rendszerekkel kombinált működésre (pl. padlófűtés, radiátor), de adott esetben önállóan is képesek a helyiségek fűtésére. A konvektorok teljesítményét a termosztatikus szelep és a ventilátor sebessége szabályozza, amelyet a szabályzó transzformátoron és termosztáton keresztül vezérelhetünk.

Tovább a termékekhez

A ventilátoros Aquilo klímakonvektor

A ventilátoros Aquilo klímakonvektorok, azaz fan-coil típusú fűtő-hűtő ventilátoros padlókonvektorok a legnagyobb fűtési és hűtési teljesítménnyel rendelkeznek. A hűtő-fűtő padlókonvektorok 12V, 24V és 230V motorral szerelt csendes ventilátorokat tartalmaznak és az intenzív fűtési vagy hűtési igényeknek megfelelően lettek fejlesztve lehetővé téve a kétcsöves vagy négycsöves rendszerekben történő alkalmazásukat. A klímakonvektorok rendelkeznek kondenzvíz elvezetési rendszerrel, ami meggátolja a kondenzvíz felhalmozódását a padlócsatornába, illetve pangóvíz által okozott kellemetlen szag kialakulását. A hűtő fűtő típusok esetén a padlókonvektor ház, cseppvíztálca és a szerkezeti elemek saválló acélból készülnek akár a medencetéri változatok. A fűtési és hűtési teljesítményt a ventilátorok és a hőleadó mérete határozza meg. A padlókonvektor a kiemelkedő teljesítményének köszönhetően alkalmas a helyiségek hűtési és fűtési funkcióit önállóan ellátni. A fűtési- és hűtési teljesítményt a padlókonvektorhoz rendelhető szabályozók és tartozékok határozzák meg. A konvektorok fűtőteljesítményét a ventilátorok sebessége szabályozza, amelyet a szabályzó transzformátoron és a termosztáton keresztül vezérelhetünk, akár távszabályozóval is.

Tovább a termékekhez

A ventilátoros padlókonvektorok beszerelésének helyzetével kiválaszthatjuk a számunkra optimális fűtési vagy hűtési módot is. A padlókonvektorok megrendelése esetén ezt egyeztetni kell a gyártóval.

A padlókonvektor ventilátorának az ablak félöli elhelyezése esetében a levegő keringtetésé a teljes helyiségben fog történni. Ebben az esetben a helyiség fűtését, hűtését akár önállóan is elvégezhetjük a padlókonvektorral és többnyire ez az ajánlott alap eset.

A padlókonvektor ventilátorának a szoba felöli oldalon való elhelyezésével a padlókonvektort kiegészítő fűtésként használhatjuk. Ebben az esetben a nyílászáró üvegfelületén sugárzó hideg vagy meleg könnyen kizárható a helyiségből.

Az Aquilo padlókonvektorok igény szerint AirInlet friss levegő csatlakozási lehetőséggel is ellátjuk így könnyedén a fűtés és hűtés mellett a helyiség frisslevegő utánpótlása is megoldható egy termékkel.

A padlókonvektorok tovább fejlesztett OnFloor Aura változatait már padló feletti és falra szerelhető változatai is megjelentek, mely alternatívai lehetnek a hagyományos acéllemez radiátorokkal szemben. Széles méret skálájának köszönhetőn hamar az exkluzív fűtőtesteket keresők kedvence lett, mivel gyerekbarát (külső burkolat nem melegszik) és esztétikus kialakításuk van.

Ventilátoros típusokat ajánljuk az alacsony hőmérsékletű vagy levegő-víz hőszivattyús rendszerekhez is.

További információért Zugschwert Csaba az Ön padlókonvektor specialistája

Miért válassza a BOKI fűtést?

A minőség elengedhetetlen számunkra

Nincs nagyobb elismerés egy cégnek, mint amikor az elégedett ügyfelek folyamatosan visszatérnek hozzá.
És természetesen az elégedett ügyfél új ügyfeleket is hoz.

Mit tud Önnek nyújtani a BOKI Fűtés?

További részletek
Oriva Kft.
Átfogó szolgáltatás
Oriva Kft.
A vevői igények egyéni megközelítése
Oriva Kft.
Hosszú élettartam megfizethető áron
Oriva Kft.
Egészséges klíma a belső térbe